24 січня 2009 р.

Дослідники - краєзнавці Якимівського району

Мінкін Іван Павлович – турист-краєзнавець

Мінкін Іван Павлович народився 9 липня 1912 року, станція Лозова сучасної Дніпропетровської області, в сім’ї робітника-залізничника. Закінчив Павлоградський технікум військової промисловості та Харківський університет за спеціальністю ,,економіст”. З 1938 року працює викладачем географії в Харківській академії. У 1941 році був мобілізован до лав Pадянської армії. Під час Курської битви потрапив у полон. Івану Павловичу була організована втеча, після якої його відправили в Болгарію до кінця війни.

Після завершення війни І.П. Мінкіна разом з родиною направляють до Якимівки, де він працює в загальноосвітній школі № 1 на посаді директора (з 1946 по 1953 р.р.).

При цій школі Мінкін І.П. разом з дружиною організовує туристичний гурток. З 1972 по 1973 рік працює завучем Переможненської загальноосвітньої школи. Помер 1979 році від хвороби серця.

Основними напрямками його діяльності були:

1. Дослідження природно-географічних особливостей Якимівського краю: створення картографічних матеріалів, збір та узагальнення матеріалів з історії рідного краю, підготовка природничих альбомів (Алтагир, Богатирське лісництво);

2. Туристичний: розробка екскурсійно-туристичних маршрутів, організація та проведення туристичних зльотів;

3. Робота з архівами;

4. Виступи в місцевій пресі;

5. Організація лекційної роботи по географічному краєзнавству.

Немає коментарів:

Дописати коментар